Menu Sluiten

Logistiek management spel een primeur voor Nassau College.

Vandaag speelde Bernoud Jonker de meest complexe versie van LO-Game voor een groep studenten van de Hanzehogeschool. Deze “Supply Chain Management”versie kent een aantal extra rollen.

Dat maakt de processen complexer maar tegelijkertijd realistischer. Zo is er bijvoorbeeld een transporteur, een recycler en een rol voor de douane. Aardig is dat er ook verschillende vervoersmodaliteiten zijn in het spel. Zo kunnen de materialen per boot, vrachtwagen of bijvoorbeeld snel via het vliegtuig getransporteerd worden. Tijdens deze spelversie gebruikte de transporteur het gebrek aan alertheid van de opdrachtgever om het dure transport per vliegtuig te berekenen maar de spullen per boot te vervoeren. “Merkt ie toch niks van…”, aldus de transporteur. Het deed me denken aan de realiteit: de ervaring van één van mijn vrienden die als directeur bij een productievestiging van een multinational, een grote besparing realiseerde op de transportkosten. Het ging om halffabricaten die standaard per vliegtuig uit Brazilië werden verstuurd naar Nederland terwijl per boot meer dan snel genoeg was. Onze spelsimulaties zijn inderdaad vaak nét echt! Veel van dit soort anekdotes rond de spelsimulaties staan trouwens in LE-Boek (zie http://fliphtml5.com/download-pdf-file/419655)
Als altijd zorgde deze spelsimulatie ervoor dat studenten actief zijn: een groot voordeel van deze werkvorm in de logistiek lessen of de operations management lessen. Learning by doing: het blijft één van de effectiefste leermethodes.

Wij zetten het ondernemerschapspel in voor M&O en Economie, omdat M&O grondig wordt herzien. Er komt meer aandacht voor ondernemerschap en financiële redzaamheid in de nieuwe invulling van M&O vanaf het schooljaar 2018-2019.Astrid Scholtens, docent M&O van Nassau College Assen

LO-Game Supply Version
LO-Game Supply Version

This post is also available in: English

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *