Menu Sluiten

Minimal Learning Energy Game

Onze minimal learning energy games (“memory games” ) worden in sets van 3 rondes achter elkaar ingezet.  De drie rondes van memory spellen met (vrijwel) identieke woorden werken, zo is uit onze ervaringen bij LE-Network gebleken. Deze vormen een effectief en spelenderwijs leerproces waar je met minimale inzet van je energie leert doordat het spel activeert wat je eigenlijk onbewust al weet.

Hoe werkt de Minimal Learning Energy Game?

Minimal Learning Energy Game RussischDe 1ste set van 20 memory kaarten bestaat uit een afbeelding van een woord, het woord in Cyrillisch en hetzelfde woord in het Nederlands. De 2de  set memory kaarten bestaat vervolgens uit de afbeelding van het woord en het woord in het Cyrillisch. In de laatste, de 3de set staan op de 20 kaartjes alleen nog het woord in het Cyrillisch. Deze sets worden achtereenvolgens gespeeld.

Op dit moment zijn er 7 x 3 sets beschikbaar met iedere set zijn eigen unieke -identieke- Russische woorden om te leren. De 1ste set omvat de “heel gemakkelijke” woorden en de 7de set de wat moeilijkere woorden.

Door deze 7 x 3 verschillende sets kunnen ook grotere groepen actief mee doen. Bijvoorbeeld 7 subgroepen van 3 of 4 kinderen. Deze schuiven dan telkens op naar de volgende 3-sets nadat ze één 3-set hebben afgerond. Dat houdt in dat er zo’n 21 sets van memory games gebruikt worden bij een groep van circa 25 kinderen.

Soms ligt innovatie zó voor de hand.

Minimal Learning Energy Game RussischEchter stelde Oksana Michajlovna Grynazhuk vast dat de minimal learning energy games voor het voortgezet onderwijs “iets te kinderachtig” was, dit kwam onder de aandacht tijdens de voorbereiding van de lessenserie voor plusleerlingen uit het voortgezet onderwijs. Nu hebben we voor de iets oudere kinderen dus een nieuw spel bedacht. Namelijk de ‘woordenzoekers’.

Oksana kwam op het idee om gebruik te maken van een “misprint” van de bestaande memory games waar de kaartjes per ongeluk alleen met de foto’s waren afgedrukt. Dit keer in combinatie met de variant waar alleen de woorden in het Cyrillisch op geschreven staan. In dit nieuwe spel is het de bedoeling dat de leerlingen de Cyrillische woorden bij het juiste plaatje zoeken.

Nét even wat moeilijker dan de memory games. Omdat de leerlingen daadwerkelijk moeten lezen wat er op de kaartjes geschreven staat, voordat ze het Cyrillische woord bij het juiste plaatje kunnen matchen.

Overigens testen we de kennis van Russisch geschreven woorden daarna met behulp van Kahoots.
Deze nieuwe versie van spelenderwijs Russische schrift leren gaan we binnenkort toepassen het Russische lesprogramma voor plusklassen in het voortgezet onderwijs (VO).

This post is also available in: English

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *