Menu Sluiten
Chinees talen spel

De talen LEARN Games

 

De talen LEARN Games zijn spelsimulaties waarbij in 1,5 uur een vereenvoudigde versie van LEARN Game Entrepreneurship wordt gespeeld in een vreemde taal. Er is een sterk vereenvoudigde versie met maar 3 kleuren voor kleine groepen (9 deelnemers) en een versie met 7 kleuren voor grotere groepen (ca. 25 deelnemers).

Daarbij gaat het om  LEGO bouwstenen (2×2 noppen en 2×4 noppen) en grondplaten. Minder kleuren zorgt ervoor dat de communicatie tussen de speldeelnemers al heel snel verloopt. De communicatie wordt ondersteund met een “woordenwaaier” (wordfan) met diverse basisbegrippen en eenvoudige dialogen die op een handige, bruikbare manier worden weergegeven.

Naast de spelsimulatie vinden allerlei activiteiten plaats om de zintuigen te prikkelen, zodat men sneller de leerervaringen kan onthouden. (reference creation is de naam hiervoor). Leren dus door al je zintuigen voortdurend te gebruiken. De vreemde taal en de bijbehorende cultuur voelen, proeven, ruiken, horen en zien terwijl je in de spelsimulaties steeds positieve emoties ervaart in de deals die je sluit. Dat werkt. Je leert zeer snel een basisvocabulaire in een vreemde taal. Bijvoorbeeld Arabisch, Chinees, Koreaans, Turks, Hindi en Russisch maar ook natuurlijk talen die wat dichterbij staan zoals Duits, Engels, Nederlands, Drents of Fries.

Ook hebben we ervaring met het leren van Nederlands door statushouders vanuit allerlei verschillende talen tegelijkertijd. De woordenwaaier bevat dan diverse talen naar één taal: het Nederlands. (Amhari / NL, Persisch / NL, Frans / NL, Russisch / NL etc.)

De talen LEARN Games worden ondersteund met de leersoftware LE-Voculearn. Het programma VocuLearn biedt de gebruiker de mogelijkheid om op een systematische manier een grote hoeveelheid “taalgegevens” te leren. In de meeste gevallen zullen dit woorden of zinnen in een vreemde taal zijn, maar het programma kan ook voor heel andere onderwerpen worden ingezet, zoals lijsten met medische termen en het leren van de tafels van vermenigvuldiging. Kenmerkend voor Voculearn is de aandacht voor reflectie van de opgedane kennis tijdens het leerproces.

Arabisch talen spel

Voor wie is het talen spel?

Bedrijven, Organisaties of onderwijsinstellingen op het gebied van talen leren.

Voor onderwijs

Zoekt u naar wat andere leermethoden op het gebied van talen leren? Naar lesmateriaal waar spelenderwijs geleerd kan worden? Naar rollenspelen waar alle deelnemers ook echt meedoen? Plezier hebben en hoog waarderen? Zelf ervaren en ook aangeven dat ze er veel leren? Wij leveren de enerverende LA-Game spelsimulaties. Daarmee kunnen deelnemers een unieke, educatieve ervaring opdoen. Waar fouten maken positief is voor hun leerproces. In een spelsimulaties die 2 uur duurt. LA-Game wordt o.a. gebruikt op HBO (introductie cursus Chinees).

Voor organisaties en bedrijven:

Zoekt u een evenement waarbij uw medewerkers of teamleden in korte tijd iets bijzonders leren, zoals Chinees? Iets van die vreemde cultuur zelf ervaren met al hun zintuigen? Unieke ervaringen met elkaar opdoen? Hun persoonlijke netwerken ontwikkelen? Met onze spelsimulaties bevordert u uw ‘lerende’ organisatie. Al spelenderwijs. In een spelsimulaties die 2 uur duurt.

Duits talen spel

Wat heb je aan het talen spel?

Om communicatie mogelijk te maken op het uniforme CEF A1 Europees Niveau.

Engels talen spel

Welke versies van het talen spel zijn beschikbaar?

De talen LEARN Game kan voor iedere taal ingezet worden met behulp van 2 native speakers.

Op dit moment zijn de onderstaande talen LEARN games verkrijgbaar. Echter kunnen de talen LEARN games in combinatie met LE-Voculearn voor iedere taal ingezet worden. U mag dus ten alle tijden contact met ons opnemen als uw gewenste taal er niet tussen staat. U moet dan wel zelf voor twee native speakers zorgen die de simulatie kunnen ondersteunen. De spelsimulatie duurt ongeveer 1,5 uur.

Hindi Talen spel

Het wereldtalen programma

De huidige onderwijs-infrastructuur doet geen recht aan de behoefte aan leerprocessen van hoogbegaafde kinderen. Er is heel veel gepubliceerd over het “wat” en de structuur van “wat” er geleerd zou moeten worden. Zoals de beoogde competenties, hogere doelen, vooral door Bloom (taxonomie). Theorie genoeg. Maar hoe moet je nu uitdagende leerprocessen vormgeven?
Nu is bij veel hoogbegaafden doorslaggevend voor hun instelling voor het leerproces, dat je kunt aangeven WAAROM ze dat zouden moeten leren. Regel 1: wat levert het me op. Dus wat kán ik er mee in de toekomst.

Vandaar dat we gedacht hebben aan de uitdaging om te kunnen communiceren met het overgrote deel van de wereld in hun eigen taal met ook enige kennis van culturele, historische, geografische achtergronden. De 6 belangrijkste wereldtalen: Russisch, Chinees, Hindi, Spaans, Arabisch en Engels.
Op een zinvolle manier te leren communiceren door spelenderwijs te leren, een actiepunten systeem en met voortdurend positieve feedback. Dit wordt gedaan met peer groups in een lesprogramma dat wekelijks ca. 2 uur in beslag neemt en op locatie plaats kan vinden. Bovendien zijn dit leerprocessen die niet conflicteren met wat in het huidige onderwijs –op school dus- wordt gedaan.

Elke hoogbegaafde die de leerprocessen afrondt zal daarna een echte toekomstige wereldburger zijn.

Chinees talen spel

Memory Games

Een serie van drie aansluitende memory-games in een vreemde taal (Russisch, Hindi, Arabisch) , dat zijn onze maximal learning minimal energy games. Finalist bij de Europese competitie van game based learning op 3 oktober in Odense (DK)bij de ECGBL2019 conferentie.

Daarmee zetten we in op het activeren van “unconscious learning of foreign languages” aangevuld met specifiek reflectie momenten via Kahoot. 

Het leerconcept er achter is dat er minimale leer energie nodig is, omdat het gaat om woorden die je al kent, zonder dat je dat weet. De identieke woorden. Een voorbeeld is 2 cappuccino waarbij je twee vingers in de lucht steekt: daarmee krijg je zowel in China als in Europa 2 cappuccino.

Op die manier kun je heel snel een basis-vocabulaire in de vreemde taal leren, waarmee we “unconscious knowledge” transformeren in  conscious knowledge. Spelenderwijs, zonder inspanning.

De memory games zijn ook verkrijgbaar via onze digitale winkel.

Arabisch talen spel

Bel ons

Henk 📞+31 6 50 51 40 62
Willem 📞+31 6 24 74 31 06

Kom langs

LE-Network

Dordsestraat 33,
7811 LA
Emmen
The Netherlands

KvK: 04065917

This post is also available in: English