Menu Sluiten

Gistermiddag speelden we bij het ZONE College in Almelo (Zone.college Almelo) met een groep studenten de LEARNGame. Een evenement georganiseerd door het Ondernemerslab Twente.

Ook enkele docenten deden mee.Één van de docenten eindigde zelfs als winnaar en kreeg door Jan Groothuis (Ondernemerslab Twente) de “gouden LEGO toren” uitgereikt. Omdat deze winnaar iets buiten de regels van het spel had geopereerd (zoals veel échte ondernemers) was hij zo sportief om de prijs door te geven aan een succesvolle leerling. De winnaar bepalen in de versie van dit spel waar ook BTW moest worden afgedragen, is eenvoudig: dat is degene die de meeste BTW betaalt.

De foto toont een treffende feedback van Sanne over de effectiviteit van de spelsimulatie.

Andere  feedback:

– samenwerken is belangrijk ,  ik kan minder goed presteren onder druk (Lauren)

– we hebben eigenlijk alles geleerd over ondernemen in een kleine tijd

– ik ben een chaoot

– ik vond het superinteressant vooral die testjes. het spel was eerst ingewikkeld om te begrijpen

– het leren concurreren, het leren onderhandelen tegen elkaar en het besef krijgen wat de winst en verlies is en hoeveel BTW er wordt betaald, erg leerzaam

– iets wat goed is moet je niet veranderen (Anouk)

 

Overigens waren de docenten van ZONE zeer betrokken. Voor hen zien ze het als een mogelijkheid om het Keuzedeel Ondernemerschap te verdiepen.

De mooiste reactie staat op de foto

Interactief ervaren, creatief beleven, marktgericht onderhandelen. Dat is ondernemen. Dat kun je leren met Lego steentjes.

Wat ik geleerd heb (en wat ik ook eigenlijk al wist) is dat ik totaal niet kan onderhandelen en dat ik dat graag wil leren (Sanne)

This post is also available in: English